Tuesday, December 2, 2008

RED GUARA CAFE


Kandungan Red Guara Cafe

• Kopi Arabica

– Kafein rendah, 70% Arabica, 30% Robusta. Ditanam 2000 kaki dari aras laut

• Guarana (Paulina Cupana)

– Herba penyembuh Hutan Amazon, Brazil. Mampu menyembuhkan cirit-birit, cegah aterosclerosis /cardiovascular (akibat pemendapan pembuluh darah), meredakan kesakitan, menghentikan pendarahan, penggalak saraf, bersifat anti-oksida sesuai untuk merawat darah tinggi, penyembuh demam, pereda migrain dan sakit saraf (neuralgia). Dalam bentuk tonik, diminum oleh kaum wanita Red Indian semasa datang bulan, senggugut, asma dan sakit-sakit sendi. Diambil oleh lelaki Red Indian supaya perut tidak lapar dan menambah tenaga dan stamina semasa pergi berburu. Di Eropah, guarana diumpamakan sehebat Viagra.

• Ubi Bit Merah (Beta Vulgaris)

– Bersifat anti-kanser b agus untuk merawat kanser, menjana tenaga, sakit pinggang, bersifat anti-oksida

• Yis Beras Merah (Monanscus Purpuruees)

– Melembutkan salur darah yang keras, sangat bekesan mengatasi penyakit darah tinggi, keracunan, kanser, kencing manis, parkinson atau strok. Amat bagus untuk orang yang sedang berdiet

• Krimer Soya

– Susu tenusu tidak digunakan sebagai krimer kerana ia akan menghapus khasiat dalam kopi guara



Bagaimana Guarana membantu :-

1) Membantu meningkatkan bekalan oksigen dalam badan (pernafasan). Saluran pernafasan iaitu bronkiol akan mengembang dan membolehkan lebih banyak oksigen dibawa masuk, maka lebih oksigen dibekalkan untuk sel-sel badan

2) Menambah kebolehan mendapatkan tenaga. Ia menggalakkan penggunaan tenaga simpanan (glikogen) di dalam hati dan meningkatkan gula (glukosa) darah yang membekalkan tenaga badan. Dengan itu tenaga untuk sel bertambah dan keseluruhannya biomekanisme badan dipertingkatkan / diperbaiki. Ini berupaya menghindarkan atau mengurangkan kepenatan. Jadi ia amat berguna semasa puasa untuk menahan lapar

3) Meningkatkan kesan hormon. Pada sel, guarana menghalang enzim fosfodiesterase daripada menukar cAmp (pengantara maklumat ke 2) kepada 5Amp. Ia melengahkan dan meningkatkan kesan sebagai hormon dan ini akan mengembalikan fungsi fisiologi badan tertentu dan meningkatkan aktiviti badan


Apa Guarana boleh buat?

1) Mengatasi kelesuan dan tenaga seksual
2) Membekalkan tenaga berpanjangan
3) Mengatasi dan membantu pencernaan (Diarrhea)
4) Penahan lapar (Membantu menurunkan berat badan)
5) Neuralgia (sakit urat/saraf) dan kesakitan ringan
6) Memudahkan pernafasan (Boleh membantu asma)
7) Sindrom sebelum datang bulan (PMS)
8) Menguatkan otot jantung
9) Mengurangkan atau menghilangkan demam
10) Mencegah jangkitan
11) Membuang air berlebihan
12) Membantu sakit kepala dan migrain
13) Membantu mencairkan darah
14) Anti oksida



DIFORMULAKAN OLEH DR ZAKARIA (FRIM)

HARGA WM: RM19.80 EM: RM21.80
KOS PENGHANTARAN : RM5.20 (By Poslaju)
20GM X 16 Sachets

HARGA RGC DCLWARE WM: RM150.00 / EM: RM165.00
KOS PENGHANTARAN : RM15.00 (By Poslaju)
20GM X 123 Sachets

____________________________________________________________

TESTIMONIALS


TESTIMONI 1

Saya sudah pun mencuba guara coffee ni selama 3 minggu sejak 08/10/2004, dan saya minum 2 kali sehari pagi dan petang. Saya amat terkejut sekali bila timbang berat badan semalam, berat saya sudah pun berkurangan sebanyak 11kg?Patutlah baju2 saya dah longgar?ditambah lagi semasa puasa ni dan mengambil guara coffee semasa bersahur, kenyang hingga berbuka..bila nak berbuka pun, tengok makanan pun dah tak heran dah. Terkejut betul kak?saya tak sangka sungguh saya sudah kehilangan berat sebanyak 11kg dalam 3 minggu selama saya minum guara coffee ni?kalau macam ni lah keputusan dan hasil selepas minum guara coffee ni, saya akan terus minumnya sehingga berat badan saya ke tahap ideal.


TESTIMONI 2

FYI sekarang ni awie ambil RGC tiap pagi...ok gak... sebab baru minggu lepas check... DR kata ok...normal 70/120 Masa saya ambil tu kira dah reda sikit dari masa saya beritahu akak saya ada darah tingg...180 tau... DR ada bagi saya makan ubat... tapi bila habis je ubat tu... saya tak sambung ubat Dr,tapi saya ambil RGC...sampai sekarang...alhamdulillah...maintain gitu.....



TESTIMONI 3

Asben saya memang ada masalah berat badan dan gout peringkat awal... Masa mula-mula minum RGC dia sakit satu badan...semua sendi sakit...lenguh...Tapi tak serik...dia teruskan jugak minum setiap hari... tak sampai sebulan dah nampak perbezaan..... Kalau dulu makan daging banyak sikit sure sakit kaki... tapi lepas minum rgc dah jarang...hampir tak pernah pun...sekarang ni dia dah berani balik cuba-cuba makan udang, perut...etc... Selera makan pun dah boleh control sikit...Dia pun dah naik syok minum sebab mudah dan cepat nak bancuh...tak sempat kat rumah kat ofis sempat lagi...


TESTIMONI 4

Saja nak share pengalaman minum Guara Cafe..saya sangat puas hati dengan Guara Cafe DCL ni sebab bagi saya ia mengenyangkan dan selera makan saya dah tak macam dulu lagi yang mana asyik nak makan je..Tapi sekarang sejak minum Guara Cafe ni, selera makan saya telah berkurang dan berat saya juga telah turun sebanyak 1.5kg selepas 7 hari meminumnya..terkejut juga..tapi saya memang gembira tak terkata.. Guara cafe ni tak lah mahal, memang berbaloi meminumnya, lagipun sedap..memang tak rugi mencubalah.terima kasih sebab promotekan guara cafe ni ya..kalau tak, takkan kenallah saya ngan Guara Cafe ni..orang kata ,TAK KENAL, MAKA TAK CINTA..


TESTIMONI 5

adik lelaki saya ni nama dia adam.saya beri bapa say yg minum rgc ni,tapi dia pulak yg belasah. adam ni selalu main bola sepak/futsal.dia seorang perokok. biasanya dia akan cepat kepenatan dan termengah2 selepas berlari mengejar bola tu dalam setengah jam....tetapi dia terperasan,sejak minum kopi rgc ni,dia tak lagi rasa penat dan termengah2 tu. dia kekal cergas dan bertenaga untuk berlari berterusan sehingga satu jam. stamina meningkat setelah mengamalkan rgc. memang menakjubkan kan.sampai sekarang dia amalkan rgc nih.


TESTIMONI 6

seorang ahli dcl telah mengirimkan 4 kotak rgc kat kampung untuk diminum oleh bapa dia. selepas seminggu bapa dia minum,bapa dia call dia beritahu yang sakit belakang dia hilang. difahamkan sejak minum kopi rgc itulah. sebelum ini memang selalu bapa dia sakit2 belakang badan tu. sejak dari situ setiap bulan dia akan sediakan stok kopi rgc utk bapa dia di kampung.

0 comments: